onsdag 23 oktober 2013

Banankaka

Vi hade massa bananer som var på väg att bli fula så idag har jag och barnen bakat en banankaka. En smarrig sådan. Jajemen det var det. :) Ni får dock ingen bild för jag kan lova att en banankaka va inget märkvärdigt att se, den va ful och brun typ. ;) Jag är snäll och bjuder på receptet iallafall. 


150 gram margarin
3 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 st (väl mogna) bananer
0.5 dl kaffe

1. Sätt ugnen på 175grader. Smörj och bröa en form, 26 cm i diameter.
2. Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.
3. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver. Mosa bananerna. Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev.
4. Grädda kakan i mitten av ugnen 40–45 min.


Varsegoda! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar