tisdag 19 november 2013

Örtgravad sill med pepparrot

Jag har hittat ett recept i en tidning på inlagd sill, "Örtgravad sill med pepparrot" och detta låter sjukt gott så detta ska lätt provas till jul, gubben min ska få ta sig hit och lägga in sillen, låter som nåt han skulle kunna göra riktigt bra. :) Slänger med receptet till er. :)





 Örtgravad sill med pepparrot  6 buffeportioner

450g sill eller strömmingfiler
5 dl vatten
1dl ättikasprit (12%)
1 msk salt


Ört och pepparrotssås 

1 kruka basilika
1 kruka dill
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 tsk grov skånsk senap
3 msk majonäs
1 msk finriven pepparrot


Gör så här:

Dra loss filéerna från skinnet, börja från insidan vid den bredaste och dra filen rakt ner. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke (ej rostfri). Låt fisken marinera i vätskan ca 12 timmar i kylen. Ta upp fisken och låt rinna av på hushållspapper. Mixa örter och vitlök med hälften av gräddfilen. Vänd ihop med senap, pepparrot, majonnäs och resten av gräddfilen. Smaka av med peppar. Lägg i filéerna att marinera i minst 3 timmar, gärna över natten.

Håller cirka en vecka i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar