fredag 15 november 2013

Att ställa ett larm och gå upp..

Är det förmycket begärt att sin 14 åriga son ställer ett eget larm som ringer på morgonen när det är dags att gå upp? Eller borde jag som hans mamma sköta den biten? Fast han är fullt kapabel till att göra detta? Nu är det andra dagen på raken som han skiter i att gå upp för att han är trött och då går han ändå och lägger sig 21:00 på kvällen, eller han ställer klockan men stänger av den och går och lägger sig igen. Fan vill ju att han ska lära sig "eget ansvar". :/ Gah! vad gör man?? När jag går upp för att väcka honom vaknar de två små i onödan, samma sak om jag ringer hans mobil så vaknar de. :/

1 kommentar:

  1. I MITT tycke skulle du börjat kräva att han tog detta ansvar själv för många år sedan. Lucas har fått träna på det från ettan, men då har jag ju visserligen gått upp efter hans larm ringt och kollat så han kommit upp. Först nu i trean har jag slutat gå upp, jag har sagt till läraren vad som orsakar ev förseningar och vi har en deal att de dagar han kommer försent (för det händer ju) så får han stanna kvar lika länge efteråt och läsa ikapp. Det är flera i klassen som har samma deal, kan tilläggas.
    Börja tidigare med nästa, helt enkelt. Lär av misstagen. Robin är bortskämd deluxe på den här fronten efter vad jag hört och då är det helt enkelt bara att bita i det sura äpplet tyvärr... det tar tid att lära sig detta.

    SvaraRadera